Henk de Weijer jr.

Hoi, Ik ben Henk jr., Kapper en Consumer Filter van “Charlie Hairstyling, de beste kapper in Zoetermeer voor een betaalbare prijs.”

Toen ik jong was, heb ik altijd geroepen: “Ik word later kapper, net als mijn vader.” Mijn omgeving vond het echter een wat vreemde keuze na een Havo NT/NG. Omdat ik alles in 1 keer gehaald had, kon ik mij een tussenjaar permiteren. In die tijd ben ik part-time bij mijn vader in de zaak gaan werken om het vak te leren. Ik heb in dat jaar ook alles eruit gehaald wat erin zat op sportgebied (ik ben hockey goalie bij Klein Zwitserland), ik heb gewerkt als Goalie trainer bij Goalieworks en mijn moeder geholpen bij de innovatie van haar praktijk. Het was best een druk jaar, zo achteraf bezien. Ik heb in die tijd veel “wijze mannen” gesproken en de voor mij perfecte studie gevonden: Bewegings Technologie. Als alles loopt volgens plan, studeer ik deze zomer af. 

Ik ben nu niet meer actief als kapper bij mijn vader in de salon, maar ik help hem als hij automatiseringsvraagstukken heeft. Ook ben ik de “Consumer Filter” voor innovaties en automatiseringen. Ik test innovaties van de kapsalon op gebruiksvriendelijkheid voor de consument.